Ήχοι στα Όνειρα

dream callΈκρηξη
Σύμβολο έντονης εσωτερικής διαμάχης ή καταπιεζόμενων ορμών, απωθημένων και συναισθηματικού ξεσπάσματος. Κάτι βρίσκεται εκτός ελέγχου, μια απρόβλεπτη, εξοντωτική δύναμη. Μπορεί να έχει σχέση με τη βίαιη εισχώρηση του ασυνείδητου στο συνειδητό. Είναι σημαντικό εντοπίσουμε τι είναι αυτό που προκαλεί την έκρηξη στο όνειρο, αλλά και να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να 'ξεσπάει' τακτικά στην άυπνη καθημερινότητα...

Έλλειψη ήχου (Κώφωση)
Έλλειψη υπακοής ή διάθεσης να ακούσουμε κάτι. Επίσης, πιθανότατα δεν έχουμε πλήρη συνείδηση του περιβάλλοντος (βλ. και Αφτί).
Σύμφωνα με την παραδοσιακή ερμηνεία, αν ονειρευτούμε ότι κουφαθήκαμε, μπορούμε να περιμένουμε μια ευτυχή λύση στα προβλήματά μας.

Ηχώ
Σύμβολο της ψυχής και εύρεσης απήχησης, ή τουλάχιστον ένδειξη ελπίδας για αυτήν. Ίσως πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στα λόγια μας και τον αντίκτυπό τους, καθώς ο,τι στέλνουμε με λέξεις, επιστρέφει πίσω σε μας. Εναλλακτικά, μπορεί να σχετίζεται με θορύβους στο άμεσο περιβάλλον. Ή να αναφέρεται σε κάποια λόγια που ειπώθηκαν πριν από καιρό, τα οποία τώρα μπορεί να ειπωθούν υπό διαφορετική σκοπιά.

Θόρυβος
Συχνά πρόκειται για πραγματικό θόρυβο στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια του ύπνου. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να έχει να κάνει με μια επιθυμία να προκαλέσουμε ενθουσιασμό ή να αποτελεί ένδειξη έλλειψης ενθουσιασμού στη ζωή μας.

Κασετόφωνο
Πρόταση για λεπτομερή καταγραφή κάποιου πράγματος.

Κεραυνός
Βλ. Καιρός

Μούγκρισμα
Σύμβολο ερεθιστικής ορμής και ζωτικότητας. Ένδειξη ανάγκης για περισσότερη 'φωτιά' ή συσσώρευσης αισθημάτων που αναζητούν έκφραση.

Μουσική
Βλ. αναλυτικό άρθρο

Ομιλία/Εκφώνηση λόγου
Ανάγκη να πούμε κάτι δημοσίως, να προκαλέσουμε την προσοχή, να πείσουμε κάποιον ή να γίνουμε αρεστοί και αποδεκτοί. Συνήθως δείχνει μια δικαιολογημένη προσδοκία για αναγνώριση ή έναν φόβο εμφάνισης μπροστά σε κόσμο ή δημόσιας ομιλίας.
Σύμφωνα με την παραδοσιακή ερμηνεία, αν η ομιλία γίνεται από πολιτικό, σχεδόν πάντα σχετίζεται με ψέματα και εγωισμό. Πέραν αυτού, η εκφώνηση λόγου, ως ονειρικό σύμβολο, προμηνύει επιτυχία στην επαγγελματική και την κοινωνική ζωή.

Ουρλιαχτό
Προειδοποιητικό όνειρο. Σύμβολο απελπισίας ή πειραματισμού και αφύπνισης.

Πυροβολισμοί
Μια θαρραλέα πράξη απελευθέρωσης συναισθηματικής ενέργειας ή κάτι που σκοτώνεται βίαια -πχ. ένα συναίσθημα, μια σχέση ή ένα αχρησιμοποίητο ταλέντο. Εμφανίζεται ως ονειρικό σύμβολο συχνά στο τέλος μιας περιόδου κατάθλιψης, σηματοδοτώντας την τωρινή στιγμή ως κατάλληλη για την αναζήτηση μιας καινούριας αρχής. Έτσι τίθεται σε κίνηση κάτι το συμβολικό μέσα μας, κάτι που δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με πραγματικό κίνδυνο.

Ραδιόφωνο
βλ. Μουσική

Συζήτηση
Μια ασυνείδητη στρατηγική επίλυσης προβλημάτων ή ένδειξη ότι ένα συγκεκριμένο πρόβλημα χρειάζεται να λυθεί συλλογικά. Τα αλληλοαντικρουόμενα επιχειρήματα σημαίνουν μια εσωτερική διαμάχη, ενώ μια ήρεμη συζήτηση δείχνει ευχαρίστηση που αποκομίζεται από την επικοινωνία και την επαφή με κάποιον άλλο. Συχνά, ως ονειρικό σύμβολο, εμφανίζεται σε περιόδους εργασίας πάνω σε άλυτα πνευματικά θέματα.

Συναγερμός
Κάτι που πρέπει να ενεργοποιηθεί ή να γίνει αμέσως. Ίσως σημαίνει έναν διαχωρισμό μεταξύ συνειδητής δράσης και υποσυνείδητων επιθυμιών ή συναισθημάτων. Ή μπορεί να αποτελεί όνειρο αντίδρασης στο άκουσμα του ξυπνητηριού που χτυπάει...


Σφύριγμα
Σπάνιο ονειρικό σύμβολο, που δείχνει την επιθυμία να μας προσέξουν ή ένα πρωτόγονο ξέσπασμα ψυχικής ενέργειας.

Τηλέφωνο
Σύμβολο της επικοινωνίας με τον εσωτερικό Εαυτό, το ασυνείδητο, αλλά και των καλών διασυνδέσεων με τους άλλους. Όταν το τηλέφωνο χτυπάει στο όνειρο, είναι πιθανότατα κατάλληλη στιγμή για ένα 'εσωτερικό συμβούλιο', να τα βρούμε με τον εαυτό μας. Ή ίσως είναι μια προτροπή να εστιάσουμε στην επικοινωνία στις σχέσεις μας. Αν δεν καταφέρουμε να βρούμε κάποιον στο τηλέφωνο, πιθανότατα πρόκειται για σημάδι δυσκολίας στη διατήρηση ή τη δημιουργία επαφής. Αν στο όνειρο κάποιος μας κλείνει το τηλέφωνο, σημαίνει μάλλον ότι νιώθουμε τον φόβο της απόρριψης ή της εγκατάλειψης, ή ότι αισθανόμαστε πως οι άλλοι δεν έχουν διάθεση να μας ακούσουν. Αν πάλι το τηλέφωνο δεν είναι κατειλημμένο και επικοινωνούμε, φαίνεται ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την επαφή μας με τον έξω κόσμο.

Φωνή
Ανάγκη να κάνουμε τους άλλους να μας ακούσουν, να υψώσουμε την φωνή μας ή να ακούσουμε μια άλλη πλευρά μας που έχει ανάγκη να εκφραστεί.

Χειροκρότημα
Σύμβολο επιδοκιμασίας και αποδοχής, ή αποφυγής της κριτικής και ματαιοδοξίας που βασίζεται στον φόβο επιτυχίας ή αποτυχίας. Το όνειρο ίσως αποτελεί προειδοποίηση να μην είμαστε τόσο ματαιόδοξοι ή μια έκφραση της ανάγκης για αναγνώριση. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι θέλουμε την προσοχή των άλλων, επομένως καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε τι κάνουμε για να την εξασφαλίσουμε, ή αν είναι να έχουμε την προσοχή, για ποιο πράγμα θέλουμε να γίνει αυτό...


Σχετικές αναρτήσεις:
Όνειρα με Μουσική
Ο Καιρός στα Όνειρα
Όνειρα και Σώμα
Ερμηνεύοντας τα Όνειρα
Εφιάλτης όπως Ξυπνητήρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου