Όνειρα & Φάσεις της Σελήνης

dream calendar
Κάθε φαινόμενο λειτουργεί, αλλά και γίνεται καλύτερα κατανοητό μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο. Η φύση, μέρος της οποίας είμαστε και οι άνθρωποι, έχει τους ρυθμούς της, λειτουργεί σε κύκλους. Μπορούμε να παραβλέψουμε αυτούς τους φυσικούς ρυθμούς και να έχουμε αμφιλεγόμενα, μπερδεμένα αποτελέσματα. Ή μπορούμε να συνεργαστούμε και να ακολουθήσουμε το εσωτερικό μας ρολόι, που ταυτίζεται με την φύση μέσα κι έξω μας, και να επωφεληθούμε τα μέγιστα...
Η Σελήνη είναι ένα από τα πιο εμφανή μέρη του κοσμικού ρολογιού. Με το κοινό ρολόι, βλέπουμε ότι η ώρα είναι 2 το μεσημέρι ή το βράδυ και καταλαβαίνουμε ότι πέρασε η ώρα -γι' αυτό πεινάμε ή νυστάζουμε, και προφανώς θα ήταν καλό να φάμε ή να κοιμηθούμε, αντίστοιχα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Σελήνη -βλέποντας την... ώρα, μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει, αλλά και τι ενδείκνυται σε μια δεδομένη στιγμή:

Νέα Σελήνη
Μια καινούρια αρχή, μια νέα ιδέα ξεκινά τον κύκλο της. Πολλά θα πρέπει να γίνουν, νιώθουμε μια δημιουργική ένταση, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακόμα αρκετά ξεκάθαρα. Τώρα φυτεύεται ο 'σπόρος', και όπως στην φύση, οι σημαντικές διεργασίες και αλλαγές συντελούνται κάτω από την επιφάνεια και πιθανότατα δεν είναι ορατές. Δε γνωρίζουμε πού θα μας πάει ο καινούριος δρόμος κι αυτό είναι φυσιολογικό...
Τα όνειρα της Νέας Σελήνης μπορεί να αποτελούν εναλλακτικές προτάσεις, αναπαριστώντας συμβολικά νέες διαδρομές, δίνοντας στοιχεία και παρέχοντας έμπνευση για τον καινούριο κύκλο που αρχίζει.

Πρώτο Τέταρτο - Γέμιση

Καιρός για δράση, τώρα διαθέτουμε όλη την ενέργεια που χρειάζεται για την ανάπτυξη της κεντρικής ιδέας που γεννήθηκε στην προηγούμενη φάση. Υπάρχει ένταση, ένα είδος εκνευρισμού και μια αίσθηση επιτακτικής κινητοποίησης.
Όταν η Σελήνη γεμίζει, τα όνειρα μπορεί να μας δείχνουν προτεινόμενους τρόπους δράσης, -τι να κάνουμε, τι να αποφύγουμε, σε τι να εστιάσουμε, με ποιους ανθρώπους να έρθουμε σε επαφή. Γενικά, η ονειρική θεματολογία της συγκεκριμένης φάσης έχει να κάνει με το πώς μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα την επιθυμία ή το στόχο που άρχισε να διαφαίνεται στην προηγούμενη φάση.

Πανσέληνος

Όλα έρχονται στο φως. Η βασική ιδέα που ξεκίνησε το νέο κύκλο, έχει πλέον ανθίσει, είναι ορατή, πλήρως αναπτυγμένη και αποδίδει καρπούς. Ο,τι κι αν άρχισε, ο,τι κι αν κάναμε, έχει συνέπειες και τώρα αυτές φαίνονται ξεκάθαρα. Τώρα θερίζουμε ο,τι έχουμε σπείρει.
Τα όνειρα της Πανσελήνου έχουν να κάνουν με πληρότητα και σταθερότητα. Μέσα απ' αυτά, μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται με τα συναισθήματά μας -είμαστε ευχαριστημένοι ή χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι; Είναι όνειρα που μας ωθούν να αποδεχθούμε ή να αντλήσουμε ικανοποίηση από μια κατάσταση, που έχει πια πλήρως διαμορφωθεί και να διαχειριστούμε αυτό που πλέον έχει αποκαλυφθεί.

Τελευταίο Τέταρτο - Χάση
Καιρός για δράση ξανά, αυτή την φορά, για να διαχειριστούμε τη 'σοδειά' της προηγούμενης φάσης. Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουν αξία και κάποια που είναι πια ξεπερασμένα. Υπάρχει μια τάση να προσφέρουμε, να μοιραστούμε οτιδήποτε πολύτιμο έχουμε αποκομίσει, καθώς και να αφήσουμε πίσω μας ο,τι έχει κάνει τον κύκλο του.
Όταν η Σελήνη 'αδειάζει', τα όνειρα μπορεί να μας δείχνουν τι έχει αρχίσει να μας κουράζει και να λειτουργεί επιβαρυντικά, ως παλιό και περιττό, τι πρέπει να αποχωριστούμε και τα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε για να προχωρήσουμε μπροστά. Ακόμη, μπορεί να προτείνουν τρόπους να γεμίσουμε τα κενά που έχουν προκύψει από τις αλλαγές, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε από την αρχή εκ νέου με την επόμενη Νέα Σελήνη...


Δες ακόμα:
Αστρολογία - τα όνειρα των ζωδίων
Ερμηνεύοντας τα όνειρα
Πώς να θυμάμαι τα όνειρά μου;
Οδηγίες προς ονειρευομένους
Επανάληψη - το ίδιο όνειρο πάλι;
Γιατί δε βλέπω όνειρα;


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου